Hjem » 10 gode grunde til at skifte til nye, DVV-mærkede vinduer » 10. Skift til vinduer med høj kvalitet og garanti

10. Skift til vinduer med høj kvalitet og garanti

dvv_gode_grunde_10

DVV: Det danske kvalitets- og garantimærke for vinduer og yderdøre sikrer forbrugeren vinduer af høj kvalitet, med flot finish og fem års garanti.

I Danmark har vi en rig og varieret facadearkitektur. Lige fra bindingsværkshuse med bondehusvinduer, over store karreer med dannebrogsvinduer i de større byer, forbi det ikoniske parcelhus fra 70’erne til nybyggede minimalistiske bygninger med store vinduespartier.

Derfor er det heller ikke det samme design, en dansk bolig- eller bygningsejer kigger efter, når vinduerne står for en udskiftning. Men starter man udvælgelsen af de nye vinduer ved at kigge blandt de mange DVV-certificerede produkter, som findes, er man godt på vej.

Designet til det danske klima

Som om arkitektur, skrappe energikrav og langfingrede tyveknægte ikke var nok for vinduesbranchen at holde fokus på, er den frivillige branchestandard, DVV, udarbejdet specielt til det danske klima. For på grund af både megen fugt, kulde og blæst er det danske vejr noget af det hårdeste for vinduer. Samtidig stiller danske forbrugere meget høje krav til kvalitet og finish.

Alle disse hensyn og krav er den udfordring, branchen har taget imod, og som har resulteret i det mærke, der i udlandet og herhjemme er kendt for høj kvalitet og flot finish: DVV-mærket.

Forskelligt design – ensartet høj kvalitet

Det er brancheforeningen VinduesIndustrien, som står bag DVV-ordningen. Når et vindue eller en yderdør er DVV-mærket, betyder det, at producenten er underlagt en fabrikskontrol, foretaget af et uvildigt kontrolorgan 1-2 gange om året. Her bliver virksomhedens kvalitetsstyring og færdige elementer kontrolleret for, om de opfylder de krav til for eksempel konstruktion, ydeevne, materialer og overflader, som er specificeret i VinduesIndustriens Tekniske Bestemmelser for DVV.

Skulle der mod forventning være fejl eller mangler ved produkterne, er forbrugerne sikret en totalgaranti i 5 år gennem VinduesIndustriens garantiordning som også dækker, hvis en producent er gået konkurs.

For boligejere betyder DVV tryghed i vinduesvalget.