DVV-ordningen

dvv_produktion_02

DVV-ordningen er en dansk kvalitets- og garantiordning for vinduer og yderdøre. Ordningen har eksisteret siden 1977 og ejes af brancheforeningen VinduesIndustrien. Ordningen er åben for både medlemmer af VinduesIndustrien samt virksomheder, som står udenfor foreningen. På samme måde kan udenlandske virksomheder også deltage.

Men kravene til virksomhederne og produkterne er høje:

Producenter af DVV mærkede vinduer og yderdøre er underlagt en uvildig fabrikskontrol 1-2 gange om året. Her overvåger et uvildigt, eksternt kontrolorgan om virksomhedens kvalitetsstyring og færdige elementer opfylder de krav til fx konstruktion, ydeevne, materialer og overflader, som er specificeret i regelsættet De Tekniske Bestemmelser for DVV.

Regelsættet er et omfattende kvalitetskatalog, som er udarbejdet af eksperter fra VinduesIndustrien, glasbranchen, Teknologisk Institut m.fl. Reglerne vedligeholdes af et Teknisk Udvalg under brancheforeningen VinduesIndustrien, hvor også eksterne eksperter er repræsenteret, ligesom det er muligt for andre interessenter at komme med forslag til udbygning af regelsættet.

DVV-mærkede produkter udgør i dag cirka 90 procent af det danske marked, men eksporteres også til andre lande, herunder Tyskland, Norge og Storbritannien.

Ved at vælge DVV-mærkede produkter er den private forbruger sikret produkter af en høj kvalitet og en 5-årig totalgaranti på hele vinduet eller yderdøren hvis der mod forventning skulle opstå problemer med vinduerne. Du kan læse mere om DVV-garantien her.

Kvalitet

Kvaliteten på de DVV-mærkede produkter er beskrevet i et sæt tekniske bestemmelser, TB for DVV. Certificeringen foretages af et uvildigt kontrolorgan. Tekniske bestemmelser Certifikater

Garanti

Som en del af ordningen er en fælles garantisikring, som den private forbruger kan benytte. Garantien er gyldig i fem år. Læs mere

Læs hæftet

VinduesIndustrien har udgivet en folder om DVV-ordningen. Du kan læse eller downloade den som pdf her.